EGE ÜNİVERSİTESİ USTALARINI ARIYOR !
Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyoruz...
Ege Üniversitesi Ailesi’nin üyesi olan, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak hem kendisinin hem de çalışma arkadaşlarının gelişimine destek olmak isteyen kişileri “Ege Üniversitesi Kurumsal Mentorluk Programı’nın bir parçası olmaya davet ediyoruz.
Mentorluk Nedir?
Kuruma yeni katılan ve/veya daha fazla bilgi ve deneyim kazanmaya ihtiyaç duyan kişilerin deneyimli çalışanlardan birebir öğrenme sürecidir ve ustaların çırakların gelişimlerini desteklemesine dayanır.
Mentor (Usta) Kimdir?
Güvenilen ve deneyimli bir rehber, danışman, akıl hocası ve yol gösterici, kısacası ustadır. Ege Üniversitesi’ne ve yaptığı işe özgü bilgi birikimini ve deneyimini gönüllülük esası ile daha az deneyim sahibi ve gelişim ihtiyacı duyan çalışma arkadaşlarına aktaracak kişidir.
Mentee (Çırak) Kimdir?
Mentorluk alarak bilgi ve deneyimini arttırmayı hedefleyen kişidir.
Mentorlarda (Ustalarımızda) Aradığımız Özellikler
- Birlikte öğrenme ve gelişmenin önemine dair farkındalık
- Bilgi ve deneyimlerini aktarma isteği-gönüllülük
- 10 yıl ve üzeri deneyim
- Etkili iletişim becerileri
Mentor Olabilmek İçin Yapmanız Gerekenler
- Sizi kısaca tanıtan ve daha az deneyim sahibi çalışanlara hangi konularda (uzmanlık, beceriler) destek olabileceğinizi ifade eden kısa bir Niyet Mektubu’nu İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü’ne ulaştırmak (insankaynaklari@mail.ege.edu.tr, zeynep.kose@ege.edu.tr)
Mentor Olarak Seçilirseniz Sizi Neler Bekleyecek ?
- Seçilen mentorlara “Mentorluk Sürecinin İşleyişi ve Etkili Mentorların Sahip Olması Gereken Özellikler” konulu eğitim verilecek (Öngörülen Eğitim Süresi: 90 dakika)
- Eğitimin ardından İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü mentorlarla birebir görüşerek mentorların beklentileri, hedefleri ve nasıl bir mentee ile eşleşmek istediklerine dair bilgi edinecek (Öngörülen Görüşme Süresi: 20 dakika)
- Mentor-mentee (usta-çırak) eşleşmeleri gerçekleşecek ve mentorlar gelişimlerine katkı sağlayacakları menteeler ile tanışacaklar.
- Eşleşen mentor ve menteeler “Haftada ya da 10 günde 1” yaklaşık 45 dakika bir araya gelerek karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacaklar.